Domácí konopná čokoláda
Máte rádi sladké? Připravte si chutnou domácí čokoládu z konopného másla a kvalitního kakaa.
Počet porcí: 5
Kalorická hodnota: 556 kal
Celkový čas přípravy: 20 min.
Čas vaření: 10 min.
Čas přípravy: 10 min.
Suroviny na přípravu:
- konopné máslo (ghí) - 50 g
- kvalitní kakao - 2 lžíce
- cukr - 1-2 lžíce
- konopná semínka - 1 lžíce
- mléko
Příprava
Na tento recept nebudete potřebovat mnoho ingrediencí. Vystačíte si s konopným máslem, kakaem a cukrem.
Postavte dva hrnce do sebe tak, aby dno horního sedělo v hrnci spodním. Do spodního hrnce nalejte vodu a přivete ji k varu. Do horního hrnce, který je ze spodu zahříván vřící vodou, takže jeho teplota nepřekročí 100 stupňů celsia, dejte rozpustit konopné máslo. Přidejte kakao a cukr, rozmíchejte. Míchejte důkladně, aby se cukr dobře rozpustil.
Můžete přidat kokos, oříšky, konopná semínka, mléko případně i sušené ovoce.
Nakonec nechte čokoládu ve formičce ztuhnout v ledničce.