Konopná zeleninová polévka
Mrzne, sněží a naše tělo potřebuje zahřívat a posilovat imunitu. Zkuste si uvařit tuto dokonalou polévku z celeru, bambor, pórku a špenátu. Bude vám příjemně teplo a doplníte potřebné vitamíny. Konopný olej je nejen příjemným zpestřením.
Počet porcí: 4
Kalorická hodnota: 49 kal
Celkový čas: 25 min.
Čas vaření: 15 min.
Čas přípravy: 10 min.
Suroviny na přípravu:
- Půl lžíce Konopný olej
- 1 Celer
- hrst špenátu
- 1 lžíce konopná semínka
- 1 lžíce Ghí přepuštěné máslo s konopím
- Česnek, sůl, pepř, bobkový list
- 1 litr Zeleninový vývar
- Kysaná smetana
- 1 Pórek
- Brambory
Postup
Na másle zpěníme pórek a česnek (podle chuti - cca 3 - 4 stroužky), přidáme celer, brambory a nakonec vývar s bobkovým listem, vaříme do změknutí. Můžeme přidat konopné semínko.
Když je vše měkké přidáme špenát, který necháme jen ovadnout,vše rozmixujeme a dochutíme.
Dáme do misek, přidáme lžíci smetany a zakápneme konopným olejem.