Jablečný koláč
Jablíčka jsou na podzim v kuchyni nepostradatelná surovina. Sladká chuť jablíček dodává vypečenou chuť sladkému i slanému. Dnes pro vás máme recept, kde si můžete pochutnat na bezlepkovém koláči s jablečnou náplní a tvarohem.
Počet porcí: 6
Kalorická hodnota: 236 kal
Celkový čas přípravy: 55 min.
Čas vaření: 45 min.
Čas přípravy: 10 min.
Suroviny:
- 1 hrnek neloupaného konopného semínka
- 1 hrnek pohankové mouky
- 5 lžic cukru
- lžička kypřícího prášku
- 250 g tvarohu
- tofu
- 4 jablka
Postup
V míse smícháme hrnek namletého neloupaného konopného semínka, hrnek pohankové mouky, 2 lžíce cukru, lžičku kypřícího prášku a 250g tvarohu. Uhněteme tuhé, ale vláčné těsto, které vtlačíme do koláčové, nebo dortové formy.
Náplň
Tyčovým mixerem rozmixujeme jedno tofu (180g) a jedno jablko s 3mi lžícemi cukru. Nahrubo nastrouháme 4 jablka a 3 z nich vmícháme do rozmixovaného tofu. Náplň natřeme na korpus, posypeme zbylým nastrouhaným jablkem a skořicí a pečeme v troubě přibližně 40 minut.