Jablečný koláč

Jablíčka jsou na podzim v kuchyni nepostradatelná surovina. Sladká chuť jablíček dodává vypečenou chuť sladkému i slanému. Dnes pro vás máme recept, kde si můžete pochutnat na bezlepkovém koláči s jablečnou náplní a tvarohem.

Jablečný koláč

Počet porcí: 6

Kalorická hodnota: 236 kal

Celkový čas přípravy: 55 min.

Čas vaření: 45 min.

Čas přípravy: 10 min.

Suroviny:

  • 1 hrnek neloupaného konopného semínka 
  • 1 hrnek pohankové mouky 
  • 5 lžic cukru 
  • lžička kypřícího prášku
  • 250 g tvarohu
  • tofu
  • 4 jablka 

Postup

V míse smícháme hrnek namletého neloupaného konopného semínka, hrnek pohankové mouky, 2 lžíce cukru, lžičku kypřícího prášku a 250g tvarohu. Uhněteme tuhé, ale vláčné těsto, které vtlačíme do koláčové, nebo dortové formy.

Náplň 

Tyčovým mixerem rozmixujeme jedno tofu (180g) a jedno jablko s 3mi lžícemi cukru. Nahrubo nastrouháme 4 jablka a 3 z nich vmícháme do rozmixovaného tofu. Náplň natřeme na korpus, posypeme zbylým nastrouhaným jablkem a skořicí a pečeme v troubě přibližně 40 minut. 

Používáme ověření věku Adulto