Parmazán z konopných semínek

Tento veganský "parmazán" je skvělou alternativou ke klasickému sýru. Je plný zdravých tuků, bílkovin a má jemnou oříškovou chuť, která skvěle doplní těstoviny, saláty nebo polévky.

Parmazán z konopných semínek

Počet porcí: cca 10 (1 hrnek)

Kalorická hodnota: 570 kal

Celkový čas: 5 min.

 

Suroviny:

  • 1/2 hrnku loupaných konopných semínek
  • 1/4 hrnku nutričních kvasnic (pro sýrovou chuť)
  • 1/2 lžičky česnekového prášku
  • 1/2 lžičky cibulového prášku (volitelné)
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře

Postup:

  1. Míchání ingrediencí: V mixéru nebo kuchyňském robotu smíchejte konopná semínka, nutriční kvasnice, česnekový prášek, cibulový prášek (pokud používáte), sůl a pepř.

  2. Mixování: Mixujte všechny ingredience, dokud směs nezíská jemnou, drobivou konzistenci připomínající strouhaný parmazán. Dbejte na to, abyste směs nepřemixovali, aby se nezačala lepit.

  3. Uchovávání: Přeneste směs do vzduchotěsné nádoby a uchovávejte ji v lednici až několik týdnů.

Použití:

  • Tento konopný "parmazán" můžete použít jako posyp na těstoviny, saláty, polévky, nebo ho přidat do pesto omáčky.
  • Je skvělý také na pečenou zeleninu nebo jako koření do různých slaných jídel.

Tipy:

  • Pokud chcete experimentovat, můžete do směsi přidat sušené bylinky jako oregano nebo bazalku pro extra chuť.
  • Pro intenzivnější chuť můžete přidat více nutričních kvasnic nebo česnekového prášku.

Tento domácí "parmazán" z konopných semínek je skvělou volbou pro ty, kteří hledají zdravou, rostlinnou alternativu k tradičnímu sýru, aniž by museli obětovat chuť.

 
Používáme ověření věku Adulto