Hamburger z červené řepy

Hamburger bez masa a naprosto famózní chuti... červená řepa, konopná semínka, bylinky a koření. Víc nepotřebujete, snad jen pečivo :-) čerstvou zeleninu a zálivku, kterou máte rádi. Já většinou přidávám do housky salát z mrkve, rybí omáčky, semínek konopných a zakápnutý olejem.

Hamburger z červené řepy

Počet porcí: 4

Kalorická hodnota: 511 kal

Celkový čas: 30 min.

Čas vaření: 20 min.

Čas přípravy: 10 min.

Suroviny:

  • 1 velká nebo 2 menší červené řepy
  • 1/3 hrnku loupaných konopných semínek
  •  2/3 hrnku loupaných slunečnicových semínek
  •  1 čajová lžička mořské soli, špetka pepře
  • 1 lžíce konopného oleje (v původním receptu je 1 lžíce kokosové smetany) 
  •  1 lžíce mletého koriandru 
  • 2 lžičky sušeného cibulového prášku, můžete použít i 1 čerstvou menší najemno nakrájenou 
  • 3 lžíce loupaných konopných semínek a loupaných slunečnicových semínek
  • 4 lžíce ovesných vloček 
  • bylinky dle chuti petržel, pažitka, bazalka

Postup

Červenou řepu oloupeme a nastrouháme na hrubo. Semínka nahrubo rozmixujeme, pak přidáme řepu a vše ostatní, kromě konopného oleje nebo kokosové smetany, ovesných vloček a po 3 lžících semínek a ještě chvilku pustíme mixér. Hrubší směs z mixéru přendáme do mísy a přidáme zbytek ingrediencí.

Následně tvarujte hamburgery, dáme na plech a v troubě na grilu děláme asi 10 minut z každé strany.

 

Používáme ověření věku Adulto