Hamburger z červené řepy
Hamburger bez masa a naprosto famózní chuti... červená řepa, konopná semínka, bylinky a koření. Víc nepotřebujete, snad jen pečivo :-) čerstvou zeleninu a zálivku, kterou máte rádi. Já většinou přidávám do housky salát z mrkve, rybí omáčky, semínek konopných a zakápnutý olejem.
Počet porcí: 4
Kalorická hodnota: 511 kal
Celkový čas: 30 min.
Čas vaření: 20 min.
Čas přípravy: 10 min.
Suroviny:
- 1 velká nebo 2 menší červené řepy
- 1/3 hrnku loupaných konopných semínek
- 2/3 hrnku loupaných slunečnicových semínek
- 1 čajová lžička mořské soli, špetka pepře
- 1 lžíce konopného oleje (v původním receptu je 1 lžíce kokosové smetany)
- 1 lžíce mletého koriandru
- 2 lžičky sušeného cibulového prášku, můžete použít i 1 čerstvou menší najemno nakrájenou
- 3 lžíce loupaných konopných semínek a loupaných slunečnicových semínek
- 4 lžíce ovesných vloček
- bylinky dle chuti petržel, pažitka, bazalka
Postup
Červenou řepu oloupeme a nastrouháme na hrubo. Semínka nahrubo rozmixujeme, pak přidáme řepu a vše ostatní, kromě konopného oleje nebo kokosové smetany, ovesných vloček a po 3 lžících semínek a ještě chvilku pustíme mixér. Hrubší směs z mixéru přendáme do mísy a přidáme zbytek ingrediencí.
Následně tvarujte hamburgery, dáme na plech a v troubě na grilu děláme asi 10 minut z každé strany.