CBD olej - nejúčinnější extrakce pomocí alkoholu
S ohledem na větší biologickou dostupnost a celkovou kvalitu vyrábíme naše CBD oleje při alkoholové destilaci (extrakci). A zde uvádíme několik jednoduchých důvodů, proč jsme přesvědčení o tom, že nabízíme naším zákazníkům ten nejlepší CBD olej v kapkách!
CBD olej – trojitá destilace
Díky šetrné trojité destilaci (při různých tlacích, teplotách a časech) si destilát zachová všechny důležité součásti a zároveň se zbaví balastních látek, které mají negativní vliv na výslednou chuť. CBD kapky vyrobené tímto způsobem chutnají příjemně a zachovávají si veškeré látky, díky kterým lze výsledný produkt nazvat opravdovým „full spectrum" produktem.
Extrakce alkoholem je mnohem lepší než jakákoli jiná metoda extrakce, protože ve srovnání s jakýmkoliv jiným rozpouštědlem, extrahuje největší množství látek. Pokud nám jde o udržení potenciálu celé rostliny a zároveň zachování původních poměrů látek obsažených v rostlině, alkohol je jediným vhodným rozpouštědlem.
Alkohol vytáhne z rostliny více látek, než CO2. Například látky jako aminokyseliny, flavoniody a další nejsou v CO2 rozpustné. Alkohol dokáže rozpustit všechny typy kanabinoidů. Alkoholový extrakt je čistější, jeho vzhled je průzračnější.
Rozdíl mezi alkoholovou a CO2 extrakcí
Zde se tedy dostáváme k nejdůležitější části. Pokud se extrakce CO2 neprovádí správně, odstraňuje z rostliny terpeny (éterické oleje) a ponechává pouze sloučeniny (THC, CBD). Proto, abychom dosáhli maximálních terapeutických účinků, je u rostlin důležité, abychom se dostali k terpenům a kanabinoidům.
Levandule by nebyla levandule, kdyby byl terpenový linalool odstraněn. A stejně tak to funguje i u konopí.
Extrakce konopí alkoholem se provádí po staletí. Kanabinoidy mají vynikající rozpustnost v nižších alkoholech, jako je ethanol a isopropanol, za předpokladu, že obsah vody v alkoholu je nízký.
Vstřebatelnost CBD
Vzhledem k tomu, že naše tělo je ze 70% voda, musíme všechny přijaté oleje a jiné látky nejprve strávit pomocí kyselin a enzymů. Jedině tak se stanou aktivními.
Sekundárním, ale velmi důležitým produktem alkoholové extrakce je proto tvorba esterů. Estery se tvoří, když organické kyseliny rostlin (např CBD a a další kyselé formy kanabinolů) reagují s alkoholem – tudíž i při alkoholové extrakci. Kyselina karboxilová (COOH), obsažená v různých složitějších kyselinách, při extrakci esterifikuje, čímž se stává více rozpustnou ve vodě. Výsledný CBD extrakt z alkoholu je tak lépe vstřebatelný – více bio dostupný.
Výhody alkoholové extrakce:
- Větší biologická dostupnost pro lidské tělo
- Průzračnější vzhled
- Lepší chuť produktu
- plné spektrum kanabinoidů
- alkohol vytáhne z rostliny více látek, než CO2 (např. aminokyseliny, flaviody, které nejsou rozpustné v CO2)
Závěrem chceme říci, že jsme se pro alkoholovou extrakci rozhodli, protože jsme 100% přesvědčeny o jejich kvalitách. Alkohol ve srovnání s jakýmkoliv jiným rozpouštědlem umí „vybrat“ nejvíce látek, což zajišťuje konečnému výrobku maximální BIO dostupnost a v těle tedy i větší účinek.
Autor článku: Lucie Garabášová