Pokud budeme srovnávat klasický syrovátkový protein oproti přírodnímu konopnému, je nutné zmínit, že konopný protein je rostlinného původu a má řadu výhod pro trávicí trakt (velmi snadno stravitelný) a celkové zdraví těla. Neobsahuje alergeny. Zkuste nahradit 1 syrovátkový protein denně proteinem z konopí, pomůžete tak svému tělu, zlepšíte si celkové zdraví i vitalitu a odlehčíte trávicímu traktu.
Konopný protein vs. syrovátkový protein
Rostlinný vs. živočišný původ
Konopný protein se vyrábí z konopných semínek. Při výrobě proteinového prášku nedochází k tepelné úpravě, proto si zachovává vysoký obsah bioaktivních látek a enzymů.
Syrovátkový protein se vyrábí z tekutiny vzniklé jako vedlejší produkt výroby sýra. Při výrobě dochází k tepelné úpravě, ta ničí schopnost řídit a urychlovat biochemické reakce v těle.
Stravitelnost
Obsah vlákniny v konopném proteinu působí příznivě na střevní trakt. Esenciální mastné kyseliny a plný počet aminokyselin z něj tvoří jedinečný zdroj tělu prospěšných nenasycených mastných kyselin omega 3 a 6 a všech 23 aminokyselin.
Syrovátkový protein v mnoha případech vede k nadýmání a křečím (zvláště, pokud se užívá ve velkém a dlouhodobě).
Alergeny
Konopný protein obsahuje pouze přírodní ingredience.
Syrovátkový protein je nevhodný pro ty, kteří trpí alergíí na laktózu.